[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( 11-1396 ) ::
دوره 9 شماره 1 صفحات 42-33 برگشت به فهرست نسخه ها
پهنه بندی کیفیت منابع آب زیرزمینی شهر ساوه با استفاده از آنالیز های زمین آمار
حسین یوسفی، علی اصغر آل شیخ، مژده مینایی
چکیده:   (3533 مشاهده)
امروزه استفاده از روشهای زمین آمار برای تخمین متغیرهای مکانی با استفاده از داده های همان متغیر در علوم آب و خاک مورد توجه متخصصان قرار گرفته است. با توجه به اهمیت اطلاع از کیفیت آبهای زیر زمینی برای مصارف متعدد و مشکل هزینه و وقت برای اندازه گیری پارامترهای کیفی فیزیکی و شیمیایی، یافتن راهکار برای تخمین آنها با استفاده از پارامترهایی که اندازه گیری آنها بنابر موقعیت قرارگیری راحتتر است ضروری بنظر می رسد. هدف اصلی این پژوهش بررسی و ارائه راهکارهای ارتقاء کیفیت منابع آب شرب شهرستان ساوه با استفاده از GIS می باشد. لذا پارامتر های کیفی TDS، سختی و نیترات بنابر صلاحدید آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی مورد تحقیق قرار گرفته است. اطلاعات مورد مطالعه مربوط به دو فصل کم بارش و پر بارش سال 1393 بوده و در مجموع 144 نمونه برای 24 حلقه چاه برداشت و مورد آزمایش قرار گرفته و پس از نرمال سازی، داده ها با روشهای زمین آمار IDW، Ordinary Kriging و Disjunctive Kriging مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این سه روش برای برآورد پارامترهای کیفی مورد مطالعه به کمک معیار آماری RMSE که میزان دقت را نشان می دهد مورد ارزیابی واقع شده است. نتایج حاصل از محاسبه RMSE نشان داد که برای داده هایی با توزیع نرمال، روش IDW دارای دقت بالاتر و برای داده هایی با توزیع غیر نرمال، روش Disjunctive Kriging دقت بالاتری دارد. در نهایت با استفاده از بهترین روشهای درونیابی برای پارامترها اقدام به تهیه نقشه همپوشانی منطقه نموده و با استفاده از نقشه زمین شناسی منطقه به بررسی مناطق احداث منابع آب و علت عدم کیفیت آب شرب این مناطق و ارائه راهکارهایی برای بهبود اوضاع پرداخته شده است. نقشه های پهنه بندی مولفه های کیفی آبهای زیر زمینی با روشهای مذبور در محیط GIS تهیه شده است.
واژه‌های کلیدی: کیفیت آب، درونیابی، ساوه، GIS
متن کامل [PDF 1058 kb]   (3537 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سامانه های اطلاعات مکانی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi H, Alesheikh A A, Minaee M. Zoning the Quality of Groundwater Resources in Saveh City Area Using Geostatistical Analysis . GEJ 2018; 9 (1) :33-42
URL: http://gej.issge.ir/article-1-204-fa.html

یوسفی حسین، آل شیخ علی اصغر، مینایی مژده. پهنه بندی کیفیت منابع آب زیرزمینی شهر ساوه با استفاده از آنالیز های زمین آمار. نشریه علمی ترویجی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی. 1396; 9 (1) :33-42

URL: http://gej.issge.ir/article-1-204-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( 11-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی Geospatial Engineering Journal